Menu

Legwijze en levensduur parketvloer

Er zijn diverse factoren die de keuze bepalen hoe een eiken vloer gelegd wordt. Een eiken vloer kan zwevend gelegd of verlijmd worden.


Zwevend leggen

Wanneer geluidsisolatie een belangrijke voorwaarde is, kan er gekozen worden voor het zwevend leggen van de vloer. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn bij appartementen.  Een zwevend gelegde vloer geeft minder contactgeluid voor de buren. Maar daarentegen is er voor de bewoners zelf wel meer loopgeluid.
Het tweede voordeel van een zwevend gelegde vloer is dat deze houten vloer makkelijker te repareren is en eenvoudiger te demonteren, mocht u wensen om de vloer bij een eventuele verhuizing mee te nemen.

Verlijmen

Het voordeel van een verlijmde vloer is dat deze minder werkt dan een zwevende vloer.
Een verlijmde vloer geeft in tegenstelling tot een zwevende vloer meer contactgeluid voor de buren, maar minder loopgeluid voor de bewoners zelf.

De visgraatvloeren worden altijd verlijmd gelegd.

De keuze voor een zwevend gelegde vloer of een verlijmde vloer hangt dus echt af van de situatie en toekomstplannen.

Levensduur eiken vloer

Een eiken vloer wordt niet voor enkele jaren gelegd. Het is een investering in kwaliteit waarvan u lang moet kunnen genieten. Bij normaal gezinsgebruik gaat een Bruynzeel eiken vloer 25 tot 30  jaar mee.

Renovatie eiken vloer

Bij een renovatie is er de mogelijkheid om uw houten vloer te voorzien van een actuele kleur en uitstraling. De vloer kan twee keer geschuurd worden met als resultaat een nieuwe vloer tegen relatief lage kosten. De eerste schuurgang wordt gemiddeld na circa 10 jaar gedaan. Aan de eiken vloer kan indien u dit wenst ook een andere kleur gegeven worden.Dit kan tijdens de levensduur van het eiken meerdere malen gedaan worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.